terug

Milieu richtlijn

Dit zou een onderwerp voor ieder bedrijf moeten zijn, voor Embatex GmbH, die recycling producten produceert, is het een speciale kwestie. De essentiële indirecte effecten op het milieu liggen in het product.

Afval wordt voorkomen door het hervullen van toner cartridges en inktcartridges. Door onze collectie van leeggoed alleen al word ongeveer 500 ton afval voorkomen bij de eindgebruiker en uiteindelijk een kwalitatief hoogwaardig product geleverd. Embatex GmbH voldoet aan de EMAS-verordening en geeft een milieuverklaring met milieu-balans per jaar.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat tot 60% van de CO2 kan worden verminderd door gebruik te maken van recycling cartridges.

Bron: Xonfeon, december 2008, Universiteit van Modena, 2008. Voor details zie www.etira.org

De milieu-richtlijnen van EMBATEX GmbH hebben betrekking op alle gebieden van onze activiteiten en begeleiden ons bij ons dagelijks werk. De zorg voor het milieu is een volkomen natuurlijk gedachte in ons bedrijf - wat betekent dat de bescherming van de natuur en de besparing van middelen de zorg is van de onderneming en van al onze medewerkers. We proberen een hoge mate van milieuvriendelijkheid te bereiken door het continu testen van nieuwe technologieën voor de verbetering van de productieprocessen en de bescherming van het milieu. De afvalstoffen worden gescheiden op basis van recycling criteria en verstandig opnieuw gebruikt, terwijl we proberen om het afval in het bedrijf zo laag mogelijk te houden. De milieu-doelstellingen en de realisatie daarvan worden gedocumenteerd en uitgegeven in een werkelijke milieuverklaring voor onze medewerkers, partners en overheden. Het verzamelen van gebruikte toner cartridges en inktcartridges en hun gebruik in de productie als een secundaire grondstof is "de" circulatie economie. Embatex GmbH handelt volgens de EMAS-III-verordening en houdt zich aan de volgende principes:

Milieu-bewust werken: het bevorderen van verdere activiteiten ten behoeve van het milieu.

Realisatie van milieuvriendelijke projecten: om te testen, te onderzoeken en te realiseren van permanente ecologische verbeteringen (geringe belasting) in de ontwikkelingsafdeling.

Het opslaan van de middelen: om onnodig gebruik van grondstoffen en energie te voorkomen.

Ecologische inkoop: geringe belastende producten, voorrang voor leveranciers met een geïntegreerd milieubeheersysteem en die in de buurt liggen.

Stroom van informatie: open en verantwoordelijk voorlichtings beleid ten aanzien van medewerkers, partners, leveranciers en het publiek.

Duurzaamheid: Jaarlijkse targets en doelstellingen om de bescherming van het milieu in het bedrijf te verbeteren.

 

© EMBATEX GmbH, All rights reserved